Jeg har fundet disse veganske burgerbøffer, som smager ganske fortrinligt i en gang burgere. Igen har jeg ladet mig inspirere med arme og ben og justeret lidt på opskriften til min “liking”.
- 1 dåse røde kidneybeans (200g)
- 1 dåse kikærter (200g)
- 100g løg
- 4 spsk havregryn (grove er fine)
- 2 spsk hvedemel
- 2 spsk husk
- 1 spsk grønsagsboullion i pulverform
- 1 spsk engelsk sauce
- 1 spsk sojasauce
- 1 spsk røget paprika
- peber (fx 1,5 tsk eller efter smag)
Fremgangsmetode:
- Mos kikærterne med fx piskeris i 2-3 minutter (de må ikke blendes, der skal være noget struktur)
- Mos kidneybeans sammen med kikærter
- Løget hakkes groft
- Tilføj resten af ingredienserne
- Brug gerne røremaskine til at røre sammen
- Rul til en tyk stor pølse og skær 4-6 stk. “bøffer” med en kniv
- Steg på pande i rapsolie og lidt smørbar (blok fra fx Naturli’)
Brug som bøffer i burgere med masser af grønt, tomat, chilimayo (ja ved godt det ikke er vegansk), egen tomatketchup, rå løg, rucola, hvad man nu har lyst til.
Kraftigt inspireret af veganer.nu’s version:
http://www.veganer.nu/opskrift/frifordeller-klassiske/