Burgerbøffer á la frifordeller

Jeg har fundet disse veganske burgerbøffer, som smager ganske fortrinligt i en gang burgere. Igen har jeg ladet mig inspirere med arme og ben og justeret lidt på opskriften til min “liking”.

  • 1 dåse røde kidneybeans (200g)
  • 1 dåse kikærter (200g)
  • 100g løg
  • 4 spsk havregryn (grove er fine)
  • 2 spsk hvedemel
  • 2 spsk husk
  • 1 spsk grønsagsboullion i pulverform
  • 1 spsk engelsk sauce
  • 1 spsk sojasauce
  • 1 spsk røget paprika
  • peber (fx 1,5 tsk eller efter smag)

Fremgangsmetode:

  1. Mos  kikærterne med fx piskeris i 2-3 minutter (de må ikke blendes, der skal være noget struktur)
  2. Mos kidneybeans sammen med kikærter
  3. Løget hakkes groft
  4. Tilføj resten af ingredienserne
  5. Brug gerne røremaskine til at røre sammen
  6. Rul til en tyk stor pølse og skær 4-6 stk. “bøffer” med en kniv
  7. Steg på pande i rapsolie og lidt smørbar (blok fra fx Naturli’)

Brug som bøffer i burgere med masser af grønt, tomat, chilimayo (ja ved godt det ikke er vegansk), egen tomatketchup, rå løg, rucola, hvad man nu har lyst til.

Kraftigt inspireret af veganer.nu’s version:
http://www.veganer.nu/opskrift/frifordeller-klassiske/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *