Hjemmelavet ketchup

Nu er det ikke fordi jeg har for vane at læse Euroman – men deres hjemmeside har en ret fornuftig opskrift på hjemmelavet ketchup, som jeg har lavet flere gange – med variation og den er jeg ret tilfreds med. Så, without further ado – here it is; min basis-ketchup-opskrift. Den “rigtige” kan ses i kildeangivelsen:

  • 500g tomater på stilk (eller erstat med en dåse flåede tomater)
  • 1 dåse flåede tomater (ja!, dvs. i alt ca 1kg tomat)
  • 1 æble
  • 150g løg
  • 1 peberfrugt
  • 17g salt
  • ½ dl æbleeddike
  • kanel
  • nellike – stødt
  • peber (ift. at smage til)

Fremgangsmåde
Æbler skrælles, tomaterne “afstilkes”, peberfrugt “afkernes” – altså, så’n så alt er fri for andet end det rene “kød”. Hak det, eller pulsblend – Lad være med at gøre det helt cremet!

Sammen med et drys kanel (virkelig, kun et drys!) og meget lidt nellike skal det koge en time.

Herefter skal alt blendes til ukendelighed – igennem en si med det, ned i gryden og kog, indtil du synes den er tilpas tyk. Den tykner lidt, når den køler ned. Så prøv at put lidt på en kold tallerken ind imellem.

Inspiration
Man kan jo tilsætte dejlig stærk chili eller måske endda chipotle chili

Kilde: http://www.euroman.dk/opskrift/tilbehor/ketchup/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *