Knækbrød, lige til dåsen!

Dejlig knækbrødsopskrift – som vi har ladet os inspirere med arme og ben af fra: https://muttionline.dk/snacks-og-dips/knaekbroed-med-rugmel-og-kerner.html

Og hvorfor har vi så bare kopieret den, tænker du? Jo – fordi så er vi sikre på at vi altid har opskriften, hvis nu hende Muttionline finder på at nedlægge sin hjemmeside 🙂

1 dl solsikkekerner
1 dl sesamfrø
1 dl hørfrø
1/2 dl chiafrø
1 dl fine havregryn
3 dl rugmel
1 tsk salt
2 tsk tørret rosmarin (prøv det! – kan dog udelades)
2,5 dl vand
1 dl olie (rapsolie eller olivenolie)

  1. Hæld det hele op i en stor skål, og rør rundt, til du har en jævn masse. Du kan godt lade den stå 5 minutter, inden du ruller ud.
  2. Tænd ovnen på 180 grader, varmluft.
  3. Fordel så dejen på to stykker bagepapir. Det tredje stykke lægger du over dejen, mens du ruller ud. Få så vidt muligt dejen til at fylde hele bagepapiret (i din bageplades størrelse). Du kan evt. skære lidt til undervejs, lægge det afskårne der, hvor der mangler lidt og rulle ud igen.
  4. Skær så de udrullede dejstykker igennem til passende stykker. Til kiksestørrelse passer det meget godt med 4 x 5 stk. Hvis de er til snacks (og dip), kan du lave dem smallere, evt. mere aflange.
  5. Bag dem i ca. 18-20 minutter – prøv dig frem. Ovne er forskellige. De skal få lidt farve, ellers er de bløde. Men ikke blive for mørke, så smager de brændt.
  6. Gem dem i en lufttæt dåse, så har du en sprød snack i mange dage. Altså, med mindre de bliver spist 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.