Confit de vakuumcanard

Igen en opskrift, som er stærkt inspireret (med arme og ben) fra anden kilde. I dette tilfælde er det gastromand.dk’s confit de canard.

Som de andre opskrifter, så er det “bare” for at have en kopi af de rigtig gode opskrifter, hvis nu ophavsgastromanden skulle lukke siden ned. Anyway – here goes – let editeret til at passe i en vakuum-pose

Ingredienser

  • 6 andelår
  • 2-3 spsk andefedt (org. 1 liter andefedt – alternativt rapsolie)
  • 3 fed hvidløg
  • 3 stængler frisk rosmarin
  • Skal fra 1 økocitron
  • 1 spsk salt
  • 1 spsk sukker
  • Friskkværnet peber

Sådan gør du

Dagen i forvejen: Saltning

  1. Soigner andelårene
  2. Gnid lårene godt ind i hakket hvidløg, rosmarin, citronskal, sukker, salt og peber
  3. Læg lårene i en frysepose eller vakuumpose og lad dem hvile i køleskabet i et døgns tid (hvis du overvejer vakuum, så læs lige videre, for krydderierne skal af igen)

På dagen: Vakuumconfitering

  1. Børst krydderurter, citronskal, salt og peber af lårene
  2. Vakuumpak lårene med de andefedtet
  3. Lad lårene sous vide i 10-12 timer på 75 grader

Nu er de klar til brug – giv dem gerne en stegning på 10-15 minutter i ovn eller på pande.

Originalt var det

På dagen: Confitering

  1. Børst krydderurter, citronskal, salt og peber af lårene
  2. Læg lårene i en passende gryde og dæk med fedtstof
  3. Lad lårene simre i olien i ca. 3 timer – jeg havde komfuret stående på 2/9 – alternativt smides gryden/et fad i ovnen under et stykke staniol ved ca. 90 grader
  4. Tag gryden af varmen
  5. Fisk lårene op af fedtstoffet og læg dem i en skoldet beholder
  6. Si fedtstoffet og hæld det over lårene

“Lårene kan nu holde sig i køleskabet, da der intet ilt slipper ind til lårene. Lårene bliver tilmed bedre med tiden. Når du skal bruge lårene graver du dem blot op af fedtet og steger dem 10-15 min. i ovn eller på pande – nemmere bliver det sgu da ikke at få perfekte andelår!”

Inspirationskilde:
https://gastromand.dk/opskrift-confiterede-andelar/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *