Rejer i sennepsmayo m. groft brød

rejemad

Mad, mad, MERE MAD! 🙂

Jeg kan godt lide at lave mad en sjælden gang i mellem. Og når det så slår mig at rent faktisk lave noget, så kan jeg også lide at lave en hurtig opskrift. Damn husmor-agtigt, I know. Anyway – Den her er inspireret af en frokost jeg fik da jeg var på kursus i november 2011.

Mayonaissen laver Jesper altid vha.:

  • 1 æggeblomme
  • Salt
  • Citron
  • Dijonsennep
  • Rapsolie (eller anden smagsløs olie)

Han slår ægget ud først i en skål, putter lidt salt og citron ned i. Herefter pisker han lidt efter lidt olie i og tilsætter også lidt dijonsennep.

Når han er færdig bruger jeg:

  • Rejer (typisk 500g)
  • Groft brød
  • 1-2 tsk Kofods Sennep (dild-versionen er sjovt nok god til rejer)
  • Frisk dild (til pynt OG putte i mayo’en)
  • Pseudo-kaviar (de sorte rogn)
  • Skalotteløg finthakket og kun lidt
  • Evt. røde rogn til pynt

Rist brødet godt – Skal kun være en tynd skive – for meget brød er skidt 😉 Bland rejer, sennep, hakket/klippet dild sammen. Put også det sorte “kaviar” i, men kun LIDT ad gangen – Det kan hurtigt blive for meget, så smag til.

2 tallerkner, put det nyristede brød på – Dæk dem med rejemayo-fyldet og pynt med dild og rød rogn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *