Pizza fra DR’s Rabatten-program med “ægte” pizza-bager

2015-01-13-hjemmelavet pizza

DR havde på et tidspunkt en ægte italiener inde i programmet Rabatten, for at vise hvordan man laver en ægte italiensk pizza. Her er de tips som programmet fandt frem til – Det er muligvis tilsat min egen “smag”. Den rigtige version som Rabatten kom frem til kan ses her: http://www.dr.dk/DR1/Rabatten/Indslag/2010/Efteraar_2010/Uds._30/20101007170000.htm

Pizzadej (kun nok til én pizza):

  • 225 gram mel
  • 1,25 dl vand
  • 2 spsk. olie
  • 1 tsk. salt (gerne 2 tsk.)
  • 5 gram gær (ca. en tiendedel af en pakke gær)

Dejen skal hæve i ca. 2 timer ved stuetemperatur og sættes derefter i køleskabet natten over.

Næste dag tages dejen ud af køleskabet en halv time før pizzaen skal laves.

Tips:

  • Dejen skal rulles meget tyndt ud, for at bunden bliver lækker og sprød
  • Ovnen skal være meget varm, gerne 300 grader (alternativt ovnens max.-temperatur)
  • Ovnen må ikke stå på varmluft
  • Pizzaen bages til den er gyldenbrun, ca. 6-8 minutter alt efter ovnens kvalitet og styrke.

Tomatsovs (her er rigeligt):

  • 1 ds. flåede tomater
  • 0,5 dl olivenolie
  • 1 tsk. salt
  • 10 blade frisk basilikum
  • 1 fed hvidløg (egen tilføjelse)
  • ½ spsk. oregano (egen tilføjelse)

Det hele kommes i en blender og køres indtil sovsen er jævn.

Krydderiforslag:

  • Timian
  • Rosmarin
  • Oregano
  • Chiliflager

Forslag til fyld:

  • Tomat
  • Rucola
  • Babyspinat
  • Agurk
  • Kartoffel-skiver
  • Champignon
  • Jordbær

 

3 thoughts on “Pizza fra DR’s Rabatten-program med “ægte” pizza-bager

  1. Hey! Der var satme ikke hvidløg i den tomatsovs, maijn.

    1 ds flåede
    0,5 dl olivenolie
    10 blade basilikum
    1 tsk salt

    Blend det.. bum!

  2. Vent vent. Det er muligvis dobbeltportion. Men der skal kun basilikumblade i af kryderurter. Ej heller hvidløg

  3. Hej Peter
    Det er formentlig rigtigt det du skriver – jeg har også taget forbeholdt øverst i min artikel om at det “muligvis” er min egen smag 🙂 Det er også en af grundende til at jeg har linket til DRs oprindelig opskrift – den har de så valgt at hive ned igen, banditter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *