DR havde på et tidspunkt en ægte italiener inde i programmet Rabatten, for at vise hvordan man laver en ægte italiensk pizza. Her er de tips som programmet fandt frem til – Det er muligvis tilsat min egen “smag”. Den rigtige version som Rabatten kom frem til kan ses her: http://www.dr.dk/DR1/Rabatten/Indslag/2010/Efteraar_2010/Uds._30/20101007170000.htm
Pizzadej (kun nok til én pizza):
- 225 gram mel
- 1,25 dl vand
- 2 spsk. olie
- 1 tsk. salt (gerne 2 tsk.)
- 5 gram gær (ca. en tiendedel af en pakke gær)
Dejen skal hæve i ca. 2 timer ved stuetemperatur og sættes derefter i køleskabet natten over.
Næste dag tages dejen ud af køleskabet en halv time før pizzaen skal laves.
Tips:
- Dejen skal rulles meget tyndt ud, for at bunden bliver lækker og sprød
- Ovnen skal være meget varm, gerne 300 grader (alternativt ovnens max.-temperatur)
- Ovnen må ikke stå på varmluft
- Pizzaen bages til den er gyldenbrun, ca. 6-8 minutter alt efter ovnens kvalitet og styrke.
Tomatsovs (her er rigeligt):
- 1 ds. flåede tomater
- 0,5 dl olivenolie
- 1 tsk. salt
- 10 blade frisk basilikum
- 1 fed hvidløg (egen tilføjelse)
- ½ spsk. oregano (egen tilføjelse)
Det hele kommes i en blender og køres indtil sovsen er jævn.
Krydderiforslag:
- Timian
- Rosmarin
- Oregano
- Chiliflager
Forslag til fyld:
- Tomat
- Rucola
- Babyspinat
- Agurk
- Kartoffel-skiver
- Champignon
- Jordbær
Hey! Der var satme ikke hvidløg i den tomatsovs, maijn.
1 ds flåede
0,5 dl olivenolie
10 blade basilikum
1 tsk salt
Blend det.. bum!
Vent vent. Det er muligvis dobbeltportion. Men der skal kun basilikumblade i af kryderurter. Ej heller hvidløg
Hej Peter
Det er formentlig rigtigt det du skriver – jeg har også taget forbeholdt øverst i min artikel om at det “muligvis” er min egen smag 🙂 Det er også en af grundende til at jeg har linket til DRs oprindelig opskrift – den har de så valgt at hive ned igen, banditter.