Bornholms Kunst Museum

Af flere omgange har jeg været på Bornholms Kunst Museum. Og hvor er jeg glad for at folk med pressekort kommer gratis ind.

Bornholm er en ø fyldt med kunstner og nogle af dem er i en international klasse, andre er i en klasse, som er særegent for Bornholm. Og det er noget Bornholm burde være stolt af og vise frem. Men det eneste interessante, jeg har set på Bornholms Kunst museum ind til nu, er udsigten ud over havet og et lille rum, lidt for tæt pakket med ting fra Glas og Keramik skolen. Det lykkes endda at for stoppet Olaf Høst ind i et rum, hvor han bare bliver kedelig (og Høst er normalt ikke kedelig).

Der er som Bornholms Kunstmuseum gerne vil være et stort museum a la Louisiana, men man har bare ikke tænkt stort nok da man byggede. Muset er hurtigt overset og er slet ikke entreprisen værd.

Så har de et cafeteria eller en ”cafe”, hvor betjeningen har en uovertruffen evne til at få en til at føle at man kommer ubelejligt og det er med store suk og himmelvente øjne at man bliver betjent. Og skulle man bare et øjeblik virker som om man hygger sig eller har det sjovt, så skal de nok med deres skolemester blikke får en til at indtage en mere neutral sindsstemning.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *